Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Daarom zijn wij op zoek naar Zwollenaren die voor de VVD op de kandidatenlijst willen. We zoeken hierbij zowel personen die raadslid willen worden als zogenaamde lijstduwers zonder zetelambitie die de Zwolse VVD een warm hart toedragen.

Ben jij:
• lid van de VVD (of bereid dit te worden)?
• liberaal in hart en nieren?
• minimaal 18 jaar?

Vind jij het leuk om te debatteren? Heb je goede plannen voor Zwolle? En wil je meebeslissen over onze mooie gemeente? Laat ons dan weten waarom we JOU op onze kieslijst moeten zetten! Aanmelden kan door een motivatie te mailen naar de secretaris.

De procedure:
De kandidaatstellingscommissie voert met alle kandidaten minimaal één gesprek om zo tot de beste lijst (man/vrouw, jong/oud, ervaren/nieuw etc.) te komen. Dit advies gaat uiterlijk 1 november naar het bestuur van de Zwolse VVD, waarna de leden de definitieve lijst officieel vaststellen. Bij kandidaten met zetelambitie maakt een assessment deel uit van de sollicitatie.

De gemeenteraad:
De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente en wordt gekozen door de inwoners. In Zwolle zijn 39 raadsleden actief als volksvertegenwoordiger. De taken van de gemeenteraad zijn grofweg in drieën op te delen:

1.  het vormen van de volksvertegenwoordiging;
2. het stellen van kaders;
3. het controleren van het college van burgemeester en wethouders.

Iedereen kan raadslid worden. En je hoeft je baan of studie er niet voor op te zeggen, want het is een deeltijdse functie (± 15 uur per week / 2 avonden + voorbereiding). Meer weten? Bekijk het filmpje 'wat doet een raadslid?' van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (raadsleden.nl).