Zwolse VVD’er Regien Courtz populairste kandidaat Stemtinder

Schermafbeelding_2015-03-01_om_21.13.43.png

Door Johran Willegers op 01-03-2015

VVD Provinciale Staten kandidaat Regien Courtz is een van de vijf meest populaire politici van de nieuwe hit Stemtinder. Zondagavond is zij daarom verschenen in het TV-programma Zondag met Lubach om het te hebben over haar drijfveer om de provinciale politiek in te gaan.

Bekijk hier de aflevering met Regien bij Zondag met Lubach, vanaf 26:30 minuten.

“Het is uiteraard vleiend om als populaire kandidaat naar voren te komen,” zegt Courtz. Ze ziet Stemtinder als een nieuwe en leuke manier om de Provinciale Staten verkiezingen meer aandacht te geven. “Laten we vooral ook niet vergeten wat het belang van deze verkiezingen is: investeren in bereikbaarheid, stimuleren van ondernemerschap en Overijssel op koers houden zodat we sterker en welvarender worden.” Op www.vvdzwolle.nl is meer te lezen over de standpunten van de VVD Overijssel en waar Regien Courtz zich in de regio Zwolle voor wil inzetten.

Stemtinder begon als humoristische kwinkslag van het zondagavond programma van Arjan Lubach. Provinciale Staten kandidaten die de gebruiker kan liken of wegswipen zoals in de populaire datingapp Tinder om er zo achter te komen wat de aantrekkelijkste partij is. De site werd snel populair en is ondertussen door meer dan 100 duizend kiezers geraadpleegd.