VVD Zwolle presenteert advieslijst & wethouderskandidaat GR2022

top-10_nieuws-website.png

Door Annebeth Westra op 04-11-2021

Voorzitter Erik van Enk is trots op de diverse lijst waar ervaring, vernieuwing en verschillende expertises bij elkaar komen. “Met deze voordracht zijn we als bestuur overtuigd van een winnend team. Nu is het aan onze leden om over deze voordracht te stemmen.” Op 18 november wordt de definitieve kandidatenlijst door de leden vastgesteld.
 

Droomteam

“Met het motto Samen aan de Slag gaat de Zwolse VVD deze enorm bepalende verkiezingen in. Dat kan alleen met een gedreven team en ik ben trots op de kandidaten die dat stuk voor stuk uitdragen,” stelt lijsttrekker Johran Willegers. “Het worden de meeste bepalende verkiezingen ooit. Zwolle is bezig met een ontwikkeling die leidt tot een mooiere stad, met meer huizen, meer banen en fijnere leefomgeving. De politiek móét wat mij betreft nu gaan voor dat positieve verhaal.” Daarom vindt Johran het belangrijk dat duidelijkheid wordt gegeven over een nieuwe wethouderskandidaat.

Regien Courtz heeft in haar jarenlange politieke carrière precies die ervaring opgedaan om de mooie ontwikkeling van Zwolle voor inwoners en ondernemers door te zetten. Zij staat op de tweede plek van de lijst en wordt gezien als wethouderskandidaat. Regien is op dit moment fractievoorzitter van de Provinciale Staten in Overijssel en werkzaam als programmamanager bij de Justitiële Informatiedienst. Erik van Enk: “We zien als bestuur in haar een kandidaat die als wethouder kan bijdragen aan de groei van de stad. Het belang van de economische ontwikkeling van Zwolle, zeker als regionale speler, is iets waar zij als Statenlid al sinds 2015 mee bezig is.”
 

Wethouderskandidaat

Regien Courtz: “Het vertrouwen dat ik van de Zwolse VVD krijg als hun wethouderskandidaat is fantastisch! Uiteindelijk is het natuurlijk aan de kiezer, die op 16 maart kan stemmen voor een Zwolle dat door ontwikkelt in vrijheid, veiligheid en welvaart.” Volgens Regien staan we voor belangrijke keuzes als stad en is het een eer om daar een rol in te spelen. “Daarom kies ik nu voor mijn stad en de Zwolse politiek. Ik dank mijn Overijsselse fractie en Gedeputeerde Monique van Haaf voor alles dat we voor onze provincie voor elkaar hebben gekregen en zal uiteraard mijn mandaat als Statenlid tot aan de verkiezingen blijven invullen.”

De derde en vierde plek worden bezet door respectievelijk Annemee van de Klundert en Jeroen Doornbos, die ook nu al raadslid zijn. Burgerraadslid Monique Bakker staat op positie vijf. De rest van de top tien wordt gevormd door achtereenvolgens Charell van Rooy, Ties Herfst, Jos Lippmann, Cor-Jan Bruggeman en Niels Tol. De complete lijst vind je hier.
 

René de Heer keert niet terug

Huidige wethouder René de Heer komt na de verkiezingen niet terug. “Het is nog elke dag een enorme eer om als bestuurder voor onze stad aan de slag te zijn. Dat mag ik sinds 2011 doen en ik ben trots op wat er in die tijd is bereikt. We hebben mooie bedrijven aan de stad mogen binden zoals Wehkamp en Euroma. De drie innovatie centra rondom hergebruik van kunststoffen, gezondheid bij de Ceintuurbaan en Perron 038 bij het station geven starters en start-ups ruimte voor vernieuwing en geven onze economie een mooie impuls. Ons arbeidsmarktbeleid waarin een leven lang leren en inclusie centraal staan is een landelijke voorbeeld. Daarnaast kan Zwolle sporten in de nieuw WRZV-hal en hebben we samen met Kampen en Meppel een prachtig Havenbedrijf Port of Zwolle."

René zegt deze verkiezingen een mooie afsluiting te vinden van de actieve Zwolse politiek. “De stad zit diep in mijn hart en ik vind het daarom fantastisch om als lijstduwer op onze lijst mijn betrokkenheid mee te blijven geven.” Johran: “Het is nog veel te vroeg voor een afscheid, want de komende maanden valt er nog genoeg te doen waarvan ik weet dat René daar nog vol voor gaat. Dankzij René heeft Zwolle de belangrijke, positieve groei kunnen doormaken die onze stad zo krachtig maakt. Met meer banen, een beter vestigingsklimaat en kansrijke reputatie van Zwolle. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor.”


De advieskandidatenlijst:

1. Johran Willegers (lijsttrekker)
2. Regien Courtz (wethouderskandidaat)
3. Annemee van de Klundert-Schoenmacker
4. Jeroen Doornbos
5. Monique Bakker
6. Charell van Rooy
7. Ties Herfst
8. Jos Lippmann
9. Cor-Jan Bruggeman
10. Niels Tol
11. Jan-Fokke Post
12. Sharareh Azimi Nober
13. Thijmen Prins
14. Kirsten van Zeist
15. Sanne van de Kamp
16. Tim Visser
17. Bo de Bruin
18. Tom Pendjol
19. Jan-Bate Bles
20. Schelto Bus
21. Denis Holterman (lijstduwer)
22. Patrick Fidder (lijstduwer)
23. Hans Wijnen (lijstduwer)
24. Thom van Campen (lijstduwer)
25. Andrea de Lange (lijstduwer)
26. Ivo de Lange (lijstduwer)
27. René de Heer (lijstduwer)