VVD Zwolle organiseert vervolgoverleg overlast Stadshagen in Cultuurhuis

hangjeugd.jpg

Door Monique Bakker op 17-04-2013

De VVD Zwolle organiseert een bijeenkomst over overlast in Stadshagen. De ontmoeting met de buurt is in navolging van een eerdere informatieavond over hangjongen in juni 2012 en vindt plaats op woensdag 24 april om 20.00 uur in het Cultuurhuis Stadshagen. De VVD Zwolle vindt het belangrijk om de situatie in Stadshagen nauwlettend in de gaten te houden en met bewoners, ondernemers en jongeren in gesprek te gaan. In elke wijk zouden bewoners zonder consequente overlast moeten kunnen wonen.

Volgens fractievoorzitter Aly van der Vegte is het van groot belang om het gesprek met de wijk te blijven aangaan. “We kunnen als gemeente pas tevreden zijn als Zwollenaren zich in stad, wijk en straat veilig en op hun gemak voelen.”

De koffie staat klaar op woensdag 24 april in het Cultuurhuis Stadshagen. Inloop vanaf 19.30uur. We starten om 20.00 uur met de bijeenkomst tussen bewoners, jongeren, wijkbeheer,politie en ondernemers uit het winkelcentrum van Stadshagen. U bent van harte welkom om mee te praten. Voor meer informatie en als u zich wilt aanmelden kunt u contact opnemen via vvdzwollefractie@gmail.com.

Op 11 juli 2012 belegde de VVD Zwolle al eerder een informatieavond in het Cultuurhuis ingegeven door de door klachten van wijkbewoners over overlast van hangjongeren. Alle betrokken partijen en personen die daar behoefte aan hadden, konden hun zorgen kwijt over de overlast in de wijk en met name in en rond het winkelcentrum. Naar aanleiding daarvan zijn diverse activiteiten en initiatieven tot stand gekomen of zijn bestaande activiteiten in een versnelling geraakt. De VVD Zwolle wil met de betrokkenen graag bijpraten over het verloop van de initiatieven. Daarnaast is het voor de fractie belangrijk om te weten welke gezamenlijke stappen en zijn gemaakt om overlast te minimaliseren.