VVD Zwolle kiest nieuwe fractievoorzitter

Thom_van_Campen.JPG

Door Johran Willegers op 06-08-2016

De raadsleden van de VVD Zwolle hebben Thom van Campen gekozen als fractievoorzitter in de Zwolse gemeenteraad. Van Campen volgt Aly van der Vegte op, die het fractievoorzitterschap sinds 2011 heeft vervuld. Van der Vegte: “Het enthousiasme waarmee ik mijn rol als fractievoorzitter heb vervuld kan ik niet meer combineren met de energie die ik in de groei van mijn bedrijf wil inzetten.”

Thom van Campen zegt dankbaar te zijn te zijn voor het vertrouwen dat de fractie hem heeft gegeven. “Mijn dank gaat allereerst uit naar Aly van der Vegte, voor de goede dingen die zij voor Zwolle heeft betekend en zal blijven betekenen.” Ook VVD-afdelingsvoorzitter Jan Loeffen dankt Van der Vegte: “Met spijt, maar met grote waardering voor haar inspanningen neemt de VVD afscheid van een eminent fractievoorzitter die ook bij lastige onderwerpen rust en samenwerking wist uit te stralen. Tegelijk ziet het bestuur met vertrouwen de opvolging tegemoet door Thom van Campen: een jong, inmiddels zeer ervaren raadslid.”

Na de verkiezingen in 2006 werd Aly van der Vegte gekozen als VVD-raadslid: “Ik raakte politiek betrokken toen de gemeente een opvanghuis voor dak –en thuislozen wilde vestigen, zonder hierover met de buurtbewoners te hebben overlegd. Als buurt hebben we door goed overleg een nieuwe locatie gevonden voor de zogenaamde Herberg. Ik heb als Zwollenaar zelf ondervonden dat je daadwerkelijk het verschil kunt maken. Dit is nog altijd mijn drijfveer als volksvertegenwoordiger en deze rol zal ik in de fractie met groot enthousiasme blijven vervullen”.

Belangrijke zaken houden de aandacht van de VVD om de goede koers van onze stad te behouden en te verbeteren. Van Campen: “Iedereen moet veilig zijn en zich veilig voelen. Daarom moet hier de komende jaren meer in geïnvesteerd gaan worden.” Daarnaast zitten ondanks de groeiende economie nog te veel mensen zonder baan. Dit zet niet alleen maatschappelijke voorzieningen onder druk, maar belemmert mensen ook in hun ontwikkeling. Om de economie te laten groeien is een flexibele, meedenkende overheid nodig die niet bang is op trends in te spelen.

Voor meer banen is een goede infrastructuur onmisbaar. Zowel voor de grote bedrijven die zich vestigen, als onze stadsbewoners die goed en tegen normale tarieven willen parkeren. “Dat betekent dus geen automobilisten pesten met betutteling, maar ervoor zorgen dat Zwolle met elk vervoersmiddel goed bereikbaar is. Het stadhuis is er immers voor de Zwollenaar, niet andersom”, stelt Van Campen.