VVD Zwolle: Alle supermarkten open op zondag

VVDZwolleZondagDiezerpoort.jpg

Door Johran Willegers op 20-01-2014

De VVD Zwolle stond zondag 19 januari bij winkelcentrum Diezerpoort. De partij wilde daarbij aandacht vragen voor het belang van koopzondagen. De VVD Zwolle vindt dat alle supermarkten, elke zondag, de hele dag open moeten kunnen zijn.

“Zwolle werkt, ook op zondag. We willen onze stad niet meer op slot gooien,” stelt lijsttrekker René de Heer. “Daarom pleiten wij er voor dat op zondag elke supermarkt open kan.” Op dit moment kent Zwolle  een lotingsstelsel waarin het aantal supermarkten dat op zondag de deuren opent rouleert. Een gevolg van het landelijk beleid en gemeentelijke keuzes waardoor er tot voor kort niet meer verruimingsmogelijkheden waren. Dat is vervelend voor de ondernemers, maar ook voor het winkelend publiek dat geen echte keuzemogelijkheid heeft. Nu de landelijke wetgeving is veranderd, kan en moet de nieuwe gemeenteraad zich uitspreken over de mogelijkheden voor koopzondagen.

Wat de VVD Zwolle betreft zijn er geen beperkingen meer rond het aantal koopzondagen. De hoeveelheid koopzondagen voor de (binnen)stad is een zaak van ondernemers, vindt De Heer. “Zij kunnen het beste zelf beslissen en met elkaar afspreken wanneer ze open willen. We moeten als gemeente daar geen belemmeringen gaan veroorzaken.”