VVD maant college tot actieplan ophogen vaccinatiegraad

VVD maant college tot actieplan ophogen vaccinatiegraad.png

Door Branco Schoenaker op 15-04-2024

De vaccinatiegraad in Zwolle is onder de kritische grens van 95% gezakt. Dit is in lijn met de zorgwekkende landelijke trend. Dit was voor de VVD aanleiding om raadsvragen te stellen. Uit de beantwoording blijkt dat het college niet van plan is om concrete stappen te zetten om de vaccinatiegraad te verhogen. De liberalen zijn van mening dat het dé taak van de overheid is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de vaccinaties krijgen.

De veiligheid van kinderen en de gemeenschap staan wat de VVD betreft voorop en daarom dient zij tijdens de raadsvergadering van maandag 15 april aanstaande een motie in die het college maant tot een actieplan. De liberalen dringen in de motie aan om in samenwerking met relevante partners, te komen tot een Zwols-actieplan om proactief de vaccinatiegraad minimaal boven de kritische ondergrens te krijgen en te houden. De VVD-fractie benadrukt dat het in het belang is van kinderen, de omgeving en de gehele gemeenschap dat kinderen worden gevaccineerd.

"Als stad moeten we een veilige omgeving waarborgen voor onze kinderen," aldus woordvoerder Annemee van de Klundert. Dit actieplan moet proactief de vaccinatiegraad verhogen. "De gezondheid en veiligheid van onze kinderen mogen niet in gevaar komen door een afnemende vaccinatiegraad. Daarom is het van cruciaal belang dat het stadsbestuur verantwoordelijkheid neemt en zo snel mogelijk met een actieplan komt," aldus Annemee.  Motie VVD - Veilig door vaccineren.png