Volgende editie IJsbeeldenfestival moet in Zwolle blijven

FullSizeRender_1.jpg

Door Johran Willegers op 08-02-2016

Ook de volgende editie van het IJsbeeldenfestival moet in Zwolle gaan plaatsvinden, stelt de VVD. De fractie roept daarom het college in schriftelijke vragen op om hier grote inzet op te plegen. Het IJsbeeldenfestival is goed nieuws voor onze economie, voor het beeld van de stad en voor de omzet die doorvloeit naar de Zwolse ondernemers. Genoeg reden om de organisatie ook in 2016 aan Zwolle te verbinden.

Het IJsbeeldenfestival groeit en de positieve berichten zijn niet uit de media weg te denken. Naast de regionale en internationale bezoekers, neemt ook vooral de aandacht uit de randstad toe. Het IJsbeeldenfestival is geweldige promotie voor onze stad, een toeristische en culturele trekker en van aanzienlijke economische waarde.

In het bericht van de Stentor, IJsbeelden: 100.000 bezoekers, gepubliceerd op 8 februari jl., leest de fractie van de VVD dat nog onduidelijk is of het IJsbeeldenfestival in Zwolle kan blijven. De NS-loods is namelijk niet meer beschikbaar. En ondanks dat onze fractie blij is te lezen dat de organisatie graag in Zwolle wil blijven, lezen we ook dat zij zich buiten de gemeentegrenzen oriënteert.

Daarom stelden Aly van der Vegte en Johran Willegers namens de VVD de volgende vragen aan het college:

  1. Heeft de wethouder kennis genomen van het bericht IJsbeelden: 100.000 bezoekers?
  2. Is de wethouder het met de VVD eens dat het IJsbeeldenfestival van grote toeristische, culturele, dus economische waarde voor onze stad is?
  3. Is de wethouder het met de VVD eens dat het wenselijk is dat er grote inzet wordt gepleegd op het behouden van het IJsbeelden-festival in Zwolle?
  4. Hoe zijn de contacten tussen de wethouder en de organisatie van het IJsbeeldenfestival en hoe ziet de wethouder het komende proces om het IJsbeeldenfestival binnen de Zwolse gemeentegrenzen te houden?