Snel actie tegen onveilige situatie rond Milligerplas

milligerplas.jpg

Door Johran Willegers op 30-01-2018

"Duistere zaakjes rondom de Milligerplas", zo tekent De Stentor een van de omwonenden op in de krant van afgelopen zaterdag. En nu lijkt de schietpartij in de Biezenknoppen ook een relatie te hebben met de parkeerplaats van de Milligerplas. Ook tijdens een rondgang langs de deuren hoorde de VVD al zorgen over de veiligheid in die omgeving. Mensen moet zich altijd veilig voelen in hun eigen buurt en huis. Dit beschadigt dat gevoel en is onaanvaardbaar. Daarom stelt fractievoorzitter Thom van Campen vragen over deze zorgelijke situatie.

Voor de VVD is het klip en klaar: je moet veilig zijn en je veilig voelen in je woonomgeving. Het kan niet zo zijn dat omwonenden getuige zijn van duistere zaakjes en prostitutie en gedeal oogluikend worden toegestaan. Als er sprake is van een onveilige situatie moeten gemeente en politie maatregelen nemen. Daarom hebben wij de volgende vragen:

  1. Herkent het College het onveilige beeld rondom de parkeerplaats van de Milligerplas van omwonenden?
  2. Is het College bereid om in samenwerking met de politie praktijken als dealen, prostitutie en illegaal gebruik van het parkeerterrein een halt toe te roepen?
  3. Is het College bereid om hierbij naast meer surveillance ook betere verlichting en mogelijk cameratoezicht te betrekken?
  4. Kan het College iets aangeven over een mogelijke relatie tussen de schietpartij aan de Biezenknoppen en de parkeerplaats van de Milligerplas?
  5. Is het College het met de VVD eens dat het voor de gemeente onaanvaardbaar moet zijn dat mensen zich onveilig voelen in hun eigen buurt en huis? En dat snelle en gerichte actie noodzakelijk is om dit gevoel te herstellen?