Samenscholingsverbod in Holtenbroek III

Zwolle_Holtenbroek_Winkelcentrum.jpg

Door Monique Bakker op 26-06-2014

De burgemeester stelt mede na schriftelijke vragen van de VVD Zwolle fractie in Holtenbroek III een samenscholingsverbod in. De VVD vroeg hierom na verschillende ernstige incidenten in de wijk met vuurwapens. Ondanks eerdere inspanningen nemen de overlast en de verstoringen van de openbare orde niet af. Wat de VVD betreft is dit ontoelaatbaar: niet criminelen, maar de overheid is de baas op straat.

Nadat het al mogelijk was om preventief te fouilleren in Holtenbroek III krijgen agenten nu ook de mogelijkheid in te grijpen wanneer een groep van 3 of meer personen zich hinderlijk of intimiderend gedraagt ten opzichte van anderen die zich in dat gebied bevinden, zoals bewoners, ondernemers en bezoekers. Het samenscholingsverbod zal strikt en intensief gehandhaafd worden met ingang van 27 juni, 24 uur per dag tot 1 november '14. 

De VVD fractie betreurt het dat deze maatregel nodig is, maar is blij dat burgemeester, openbaar ministerie en politie hard optreden om op te komen voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners in Holtenbroek III. Door verschillende incidenten zoals schietpartijen, gewapende overvallen, ernstige overlast en andere dreigende verstoringen van de openbare orde is het onveiligheidsgevoel in Holtenbroek III verder toegenomen. Dit mogen we niet tolereren: mensen moeten zich veilig voelen in hun huis, straat en buurt.