Rekening wordt aan ondermaats wmo-taxibedrijf gepresenteerd na vragen VVD

Parking_ticket_-_Washington_DC_-_2011-08-25.jpg

Door Johran Willegers op 11-07-2014

Wmo-vervoerder BIOS-groep moet betalen voor de slechte prestaties die zijn geleverd. De VVD riep de wethouder eind juni op om de slechte service van de BIOS-groep  op het bedrijf te verhalen en is blij dat besloten is om dat uit te voeren.

“Als je niet de kwaliteit levert die je belooft, heeft dat consequenties. We gaan als gemeente niet betalen voor slechte service, zo simpel is het,” zegt fractievoorzitter Aly van der Vegte. De VVD Zwolle is verbijsterd geweest door de stroom aan klachten die zich ontwikkelde en vindt het terecht dat de BIOS-groep nu met de billen bloot moet.

Van der Vegte: “We hebben het over een groep mensen die afhankelijk is van dit vervoer. Uren wachten is dan niet alleen heel vervelend, maar kan ook ernstige consequenties hebben.” De VVD heeft afgelopen periode veel klachten gehoord van mensen die afhankelijk zijn van wmo-vervoer en uren, soms in de kou, hebben moeten wachten op hun taxi en daarom soms maaltijden of medicatie zijn misgelopen. De VVD gaf 27 juni aan dat dit gevolgen moet hebben voor het taxibedrijf; een stelling die de wethouder gelukkig van harte onderschrijft.

De volledige beantwoording van de VVD-vragen is hier te lezen: http://www.mijnbabs.nl/iBabsOnline/Agenda.aspx?site=zwolle&agendaid=478&FoundIDs=