Opvallende lijstduwers: Ivo en Andrea de Lange op de lijst voor VVD

5446965c-4d46-4462-9453-14b90f737c1a.jpg

Door Marike Oranje op 10-03-2022

Zij zegt opa tegen zijn vader. Zijn broer is haar vader. Ivo en Andrea de Lange zijn geboren en getogen blauwvingers. Hebben het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen en steunen de VVD op de 25e en 26e plaats op de kieslijst.

Ivo de Lange heeft een kleurrijk CV met functies als schoenverkoper, kunsthandelaar, cafe-baas en is momenteel museum directeur. In een schitterend pand tegenover de Fundatie heeft hij het Herman Brood museum, waar hij jaarlijks ongeveer 80.000 bezoekers ontvangt. De geschiedenis met Ivo en Herman Brood gaat ver terug, zelfs tot aan hun jeugdjaren in de Pioenstraat. De langgekoesterde wens om een straatnaam naar Herman te vernoemen is in 2019 uitgekomen.

De Herman Broodsteeg is de verbinding tussen het Bethlehemkerkplein en de Nieuwe Markt. Een bekende omgeving voor Andrea de Lange. Bijna 12 jaar was ze eigenaar van Brasserie Jansen aan de Nieuwe Markt. Een eerbetoon aan haar te jong overleden man. Kort geleden heeft ze de brasserie verkocht aan Jonnie en Therese Boer. Daarmee komt een einde aan een mooie periode, waarin ze van marketing naar de horeca ging.

Ivo en Andrea zijn beide echte ondernemers die het niet schuwen om een sprong in het diepe te doen, om nieuwe wegen te bewandelen en kansen te pakken. Zelf zien ze dat als de kracht van de VVD. Uitgaan van optimisme, denken in kansen en altijd je best doen om je wereld mooier en beter te maken. Volgens Ivo en Andrea helpt de Zwolse VVD de stad naar een volgend level, met een levendige binnenstad als publiekstrekker.

Op 16 maart 2022 kunt u op Ivo (nummer 26) of Andrea (nummer 25) de Lange stemmen.