Ondernemer kan ’s nachts terras laten staan

Grote-Markt-Zwolle-1024x612.jpg

Door Johran Willegers op 30-03-2017

De terrassen in de Zwolse binnenstad mogen voortaan in de nacht blijven staan. Alleen op marktdagen vrijdag en zaterdag kunnen de terrassen ’s nachts niet blijven staan. Dit  is toegezegd naar aanleiding van vragen van de VVD.

Goed nieuws, vindt fractievoorzitter Thom van Campen. “De VVD is blij dat het College ruimte geeft voor prettige samenwerking tussen horeca en de markt. De binnenstad is immers van ons allemaal." Wethouder De Heer (Economie) besliste dit nadat de VVD-fractie vernam dat ondernemers niet alleen meer op donderdag- en vrijdagavond de terrassen moeten binnenhalen, maar dat dit voortaan ook op de andere weekdagen moet.

Horecaondernemers passen zich terecht al aan wanneer de markt op vrijdag en zaterdag in de binnenstad staat. Het is daarom goed om te kijken hoe zij buiten die marktdagen niet extra belast worden met het werkbuiten de marktdagen om de terrassen op en af te bouwen.

Thom van Campen heeft namens de VVD daarom gevraagd naar coulance van het College. “Daarom stelde de VVD voor om tegemoet te komen aan de ondernemer om hen buiten de marktdagen niet op te zadelen met onnodige werklast en te kijken of de terrassen kunnen blijven staan,” stelt Van Campen.