N50 sneller verbreed

N50.JPG

Door Johran Willegers op 19-12-2017

In de Tweede Kamer is een meerderheid onder aanvoering van VVD-Kamerlid Remco Dijkstra voor een versnelde verbreding van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid. Daar ging een lobby door VVD-gemeenteraadsfracties en de Overijsselse Statenfractie aan vooraf. De motie om dit te regelen werd vanmiddag in de Tweede Kamer aangenomen.

VVD-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel Regien Courtz was daar vanaf het begin bij betrokken: 'Er liggen vanuit het hele land stapels wensen en verzoeken om geld op het bureau van de minister. We wisten dat we alleen een kans maakten door onze krachten te bundelen.'

Het verkeer staat op dit weggedeelte vaak vast en er gebeuren regelmatig ernstige ongelukken. Om daar iets aan te doen kwam Courtz in actie, samen met de VVD-fractievoorzitters in Kampen en Zwolle, Beent Keulen en Thom van Campen. Ze kregen daarbij steun van het Overijsselse VVD-Kamerlid Malik Azmani.

Het resultaat is een motie, waarin de minister wordt opgeroepen met de Provincie en betrokken ondernemers te onderzoeken of de weg op zijn laatst in 2022 een opknapbeurt kan krijgen. 'Het toont maar weer eens aan, dat samen optrekken essentieel is als je iets voor elkaar wilt krijgen in Den Haag', aldus de fractievoorzitters.

De werkzaamheden beginnen al komend jaar en ze kunnen in 2022 worden afgerond. Dat komt mede doordat ook partijen als D66, CDA en CU het gevoel van urgentie delen, zegt Dijkstra: 'In de Kamer is brede steun. Door samenwerking bereik je meer.'