Moties PPN in het kort

peter-jan-rijpkema-65viwcoo5Us-unsplash.jpg

Door Marike Oranje op 05-07-2021

Vorige week werd er gedebatteerd over de Perspectiefnota. Vandaag wordt over de Perspectiefnota gestemd. Maar dat niet alleen, ook over verschillende moties wordt gestemd. Een aantal hiervan, die de VVD (mede) heeft ingediend, worden hieronder in het kort uitgelicht:

 

Huurverlaging door coronasluiting

Ondernemers brachten een groot offer door hun deuren te sluiten. En ondanks landelijke steunpakketten bestaat er nog veel financiële schade. Ondernemers hebben recht op een huurverlaging van 50% en bij de meesten is dit ook gelukt. Landelijke cijfers tonen echter dat drie op de tien winkeliers geen regeling heeft. Daarom dient de VVD, samen met GroenLinks en de ChristenUnie, hierover een motie in.

Status: Aangenomen!

 

Convenant gegevens delen

Veel partijen in de stad zetten zich graag in om woonoverlast te beperken. Daarbij speelt het uitwisselen van informatie een grote rol, maar door de AVG is dit een stuk lastiger geworden. Het is Zwolle nog niet gelukt om met een convenant te komen die dit makkelijker maakt. Daarom verzoekt de VVD het College in deze motie om te komen met een toepasbaar convenant dat door het makkelijker delen van gegevens woonoverlast verminderd.

Status: Aangenomen!

 

Een nieuw skatepark voor Zwolle

Zwolse skaters verdienen een volwaardig skatepark! Om deze reden dient VVD samen met andere partijen een motie in waarin wordt opgeroepen om onderzoek te doen naar de kansen voor een nieuw eigentijds skatepark en/of renovatie van oude skateparken.

Status: Aangenomen!

 

Veiligheid in het Wezenlandenpark

Na verschillende vecht- en steekpartijen was er een dringende reden om verlichting in het Wezenlandenpark te plaatsen. Samen met Swollwacht heeft de VVD een motie ingediend om ervoor te zorgen dat deze verlichting blijft als blijkt dat het nodig is en de politie helpt.

Status: Verworpen.

 

Wil je Johrans hele bijdrage tijdens het debat over de Perspectiefnota lezen? Kijk dan hier!