Minister Schultz van Haegen ondersteunt VVD Zwolle

Minister_Schultz_MINI-Conferentie-bw.jpeg

Door Johran Willegers op 07-03-2014

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) ondersteunt het pleidooi van de VVD Zwolle om nog meer te investeren in de bereikbaarheid van deze regio. De minister bracht 6 maart een bezoek aan Zwolle en was gastspreker bij de MINI Conferentie 'Economie & Bereikbaarheid'.

Tijdens deze conferentie — toepasselijk voor het onderwerp gehouden in het nieuwe pand van MINI Dusseldorp aan de Ceintuurbaan — gingen lijsttrekker René de Heer, zakenvrouw Marlies van Wijhe en minister Schultz van Haegen met elkaar en de zaal in gesprek. Hoofdthema hierbij was het belang van bereikbaarheid voor ondernemers in Zwolle. De minister zei hierover: "Zwolle is al jaren één van de sterkere lokale economieën van ons land. Bovendien is Zwolle één van de grootste knooppunten op het gebied van infrastructuur. Het is dan ook goed dat de VVD Zwolle bereikbaarheid hoog op de agenda heeft staan. Knooppunt Zwolle moet nog beter worden benut.”

De VVD Zwolle heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in bereikbaarheid en wil dit blijven doen. Bereikbaarheid is de basis om kansen te genereren voor ondernemers die van Zwolle de sterkste economische regio maken. Op die manier worden echte banen gecreëerd. Daar moeten we in blijven investeren. Lijsttrekker René de Heer was afgelopen periode als wethouder verantwoordelijk voor Economie en Infrastructuur. Als het aan de VVD Zwolle ligt wordt er de komende jaren geïnvesteerd in:

  • de N35;
  • de N340;
  • drukke punten binnen de wijken;
  • de binnenstad;
  • 70 km/u op de hele ring;
  • het behouden van parkeergarage Noordereiland.