Met een bereikbare stad Bereik je meer

drukte-parkeren-bw.jpg

Door Monique Bakker op 08-03-2014

Een bereikbare stad is een ondernemende stad. Een bereikbare stad levert banen op en trekt bezoekers aan. Zwolle is voor iedereen – per auto, trein, bus of fiets – gemakkelijk bereikbaar en moet dat blijven. Alleen zo blijft Zwolle economisch vitaal, toegankelijk voor de inwoners en aantrekkelijk voor bezoekers.

Bezoekers komen naar onze stad vanwege het winkelaanbod (variatie, kwaliteit) en de sfeer en leefbaarheid van het
winkelgebied. Een aantrekkelijke stad heeft daarom voldoende parkeerplekken op goede locaties in de stad. Waarbij een aanvaardbare prijs natuurlijk helpt, maar niet van doorslaggevende betekenis is (blijkt uit onderzoek van o.a. ANWB en Binnenlands Bestuur).

De VVD Zwolle presenteert de Parkeerwaaier met experimenten op het gebied van parkeren, om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de binnenstad van Zwolle te trekken. Want: Met een bereikbare stad Bereik je meer. In dit plan onderscheiden we 3 thema’s:

  1. Altijd (parkeer)plaats;
  2. Differentiatie in tarieven;
  3. Parkeren als onderdeel van de reis.

Met deze thema’s halen we op verschillende tijden meer mensen naar de stad, maken we parkeren tot onderdeel van de reis en wordt het parkeerbeleid een marketinginstrument van ‘in Zwolle is altijd plaats’.

Download hier de complete Parkeerwaaier