Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen

VVD_Zwolle_advieskandidatenlijst_GR2018.png

Door Johran Willegers op 07-10-2017

De VVD Zwolle heeft de advies-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend gemaakt. Lijsttrekker Thom van Campen spreekt over “een prachtige, sterke en toegewijde lijst kandidaten die zich gaan inzetten om Zwolle elke dag weer een stukje mooier te maken.” Op 18 oktober stellen de leden van de VVD de definitieve volgorde van de lijst vast.

Zwolle is een ijzersterke stad die zich snel ontwikkelt en waar veel groei mogelijk is. Thom van Campen: “Daarom is het mooi dat we een team presenteren dat enerzijds goede politiek en bestuurlijke ervaring heeft, en anderzijds juist vernieuwende inzichten kan bieden vanuit diverse invalshoeken uit onze stad.”

De VVD wil ruimte geven voor Zwollenaren die hun leven willen leiden zoals zij dat willen. Die ook in hun eigen portemonnee willen voelen dat Zwolle een van de best presterende regio’s van Nederland is. “Het gaat erom dat je jouw Zwolle zelf kunt invullen, zonder betutteling, met vrijheid en in veiligheid,” zegt Thom van Campen.

Wethouder René de Heer rondt de top 10 ambitieuze kandidaten af en is ook voor de komende periode de kandidaat-wethouder. De VVD vindt het daarnaast belangrijk dat we Zwolse belangen ook naar Den Haag en de provincie brengen. Daarom zijn we trots dat het Zwolse Provinciale Statenlid Regien Courtz op plek 20 staat en Tweede Kamerlid Malik Azmani uit onze regio de VVD-lijst op nummer 30 afsluit.

De lijst kent dertig kandidaten die zich allemaal in de Zwolse wijken en buurten voor een mooiere stad gaan inzetten.
Alle kandidaten stellen zich hier voor 

1. Thom van Campen [reeds benoemd]
2. Annemee van de Klundert
3. Johran Willegers
4. Jolanda Oosterhof-Kok
5. Hans Wijnen
6. Jeroen Doornbos
7. Schelto Bus
8. John de Vlieger
9. Aileen Kleemans-Staal
10. René de Heer

11. Rick de Vos
12. Jeroen Troost
13. Sharareh Azimi Nober
14. Manon Braspenning-Léger
15. Bernard Kroon
16. Elvira Reitsma
17. Noëll Taravati
18. Monique Bakker
19. Olivier ten Doesschate
20. Regien Courtz

21. Remco Sluiter
22. Peter Vader
23. Neville Leroy Nieuwenkamp
24. Jan-Bate Bles
25. Andrea van Middendorp-de Lange
26. Bas Potjes
27. Lony Conradi-Moraal
28. Jasper Visser
29. Jacco Vonhof
30. Malik Azmani