Jolanda Kok neemt afscheid van de gemeenteraad

Nr4_Jolanda-Oosterhof-Kok_VVD-Zwolle_GR2018.png

Door Monique Bakker op 23-01-2020

VVD-raadslid Jolanda Kok neemt afscheid van de Zwolse gemeenteraad. Zij was sinds 2018 raadslid en heeft zich onder andere bezig gehouden met jeugdzorg, onderwijs, beheer openbare ruimte, cultuur en emancipatie.

Jolanda schrijft: “Het moederschap heeft meer met mij gedaan dan verwacht en hierdoor is mijn prioritering veranderd. Dit kwam samen met het feit dat ik altijd heb gezegd, dat als mijn ouders zorg en hulp nodig hebben, ik deze rol op mij zal nemen met mijn gezin,” schrijft Kok 23 januari in haar ontslagbrief aan de burgemeester. “Door een samenloop van omstandigheden is dit moment nu aangebroken en ga ik buiten de gemeente Zwolle wonen en zorgen voor mijn gezin en mijn ouders.”

Fractievoorzitter Thom van Campen: “De verhuizing van Jolanda buiten onze stadsgrenzen betekent helaas dat ze onze fractie verlaat. In ons VVD-team ga ik haar missen als volksvertegenwoordiger met een bewonderingswaardige betrokkenheid in haar wijk Kamperpoort en grote inzet op haar portefeuilles, bijvoorbeeld voor Voortgezet Onderwijs in Stadshagen. Tegelijkertijd heb ik ontzettend veel respect voor de afweging die zij maakt om haar ouders te ondersteunen.”

De VVD Zwolle dankt Jolanda voor haar inzet als raadslid en wenst haar zowel sterkte als geluk toe in deze nieuwe stap voor haar en haar man en dochtertje. In de raadsvergadering van 10 februari neemt Jolanda officieel afscheid. Zij wordt opgevolgd door Schelto Bus, die nu in de fractie zit als burgerraadslid en al eerder raadslid was.