Jeroen Doornbos neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan huidig burgerlid Niels Tol

Een titel toevoegen.png

Door Kirsten van Zeist op 06-11-2023

Tijdens de raadsvergadering van maandag 6 november aanstaande neemt Jeroen Doornbos afscheid als raadslid. Ruim 6 jaar maakte Jeroen deel uit van de Zwolse VVD-fractie. Dit deed hij met een enorme passie en toewijding. De komende tijd wil Jeroen zich meer richten op andere zaken, zoals gezin en gezondheid. En daarom heeft Jeroen recent zijn vertrek uit de politiek aangekondigd. Jeroen: “De inwoners van Zwolle verdienen raadsleden die bereikbaar en toegankelijk zijn, die opkomen voor alle belangen en geluiden in de samenleving. Dit maakt het raadslidmaatschap een bijzonder eervolle, maar veeleisende rol. Ik merk dat deze rol een steeds grotere druk legt op mijzelf en mijn gezondheid en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn raadslidmaatschap te beëindigen.”

Fractievoorzitter Johran Willegers: "Jeroen heeft de Zwolse VVD met verve en enorm veel inzet in de stad vertegenwoordigd. Ik kijk terug op een ontzettend fijne samenwerking. De fractie gaat zijn kennis, inzet en zeker ook onvermoeibare humor missen. Ik wens hem en natuurlijk zijn vrouw en kinderen alle goeds toe." Op maandag 6 november aanstaande neemt burgerlid Niels Tol zijn plaats binnen de VVD-fractie over. Niels draait al enige jaren mee binnen de fractie. Eerst als fractiemedewerker en inmiddels alweer een aantal jaren als burgerlid.

Niels: "Fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen om de rol van raadslid te bekleden. Ik wil zorgen dat meer mensen een betaalbaar huis kunnen vinden, dat je altijd met een veilig gevoel over straat kunt lopen en dat de overheid beter functioneert. Ik ga mij in de komende jaren voor de volle 100% inzetten voor deze mooie stad!" "Niels is al meerdere jaren onderdeel van onze fractie en heeft meerdere politieke dossiers op de kaart gezet. Ik ben blij dat hij nu als raadslid kan starten en wens hem daarbij natuurlijk veel succes", aldus fractievoorzitter Johran Willegers.