Hans Wijnen naar Waterschap

waterschap_drents_overijsselse_delta-zwolle.jpg

Door Monique Bakker op 13-05-2019

VVD-Raadslid en vicevoorzitter van de gemeenteraad Hans Wijnen vertrekt uit de Zwolse gemeenteraad. Fractie en VVD-bestuur feliciteren hem met zijn voordracht voor het Dagelijks Bestuur van het waterschap Drents Overijsselse Delta. Wij willen Hans ontzettend bedanken voor zijn harde werk en jarenlange inzet voor de Zwolse VVD, en wensen hem succes in zijn nieuwe functie. Burgerraadslid Jeroen Doornbos volgt hem op.

Hans Wijnen: "Na de verkiezingen op 20 maart was ik vereerd door al die mensen die op mij gestemd hebben. Het voelt bijzonder om nu een bestuurlijke rol op mij te kunnen nemen in het Dagelijks Bestuur van een prachtig waterschap. Ik ga de Zwolse politiek missen en ben trots op de zaken die we met elkaar de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen.

'Een prachtige kans! Maar we gaan Hans missen'
Ik vind dit een prachtige kans voor Hans en ga hem uiteraard erg missen. In de eerste plaats als fijne collega met wie ik al ruim 10 jaar samenwerk, maar ook als fractiegenoot die veel voor onze stad heeft betekend", aldus fractievoorzitter Thom van Campen. Hij ziet in Jeroen Doornbos een goeie opvolger. “Jeroen is sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen actief als burgerraadslid en ik ben blij dat we met hem een bevlogen en optimistisch volksvertegenwoordiger krijgen die voor de VVD aan de slag gaat”.

Hans-Wijnen_Jeroen-Doornbos.png

 

 

Hans Wijnen heeft burgemeester Meijer vanochtend per brief laten weten dat hij bij zijn installatie op 21 mei afstand doet van zijn raadszetel. Burgerraadslid Jeroen Doornbos (Zwolle-Zuid, ondernemer) is enthousiast om Hans op te volgen en gaat voor een nóg mooier Zwolle.