Geen plek voor slechte zorg in Zwolle

Meesterwerk_Zwolle.png

Door Johran Willegers op 24-03-2017

De VVD Zwolle heeft schriftelijke vragen gesteld over berichtgeving van de Stentor dat een einde is gemaakt aan de samenwerking met zorgorganisatie Meesterwerk. De VVD vraagt zich af waarom de rapporten naar Meesterwerk niet openbaar kunnen worden gemaakt en of de gemeente Zwolle juridische stappen tegen de organisatie gaat nemen.

De fractie is "geschrokken dat er geen goede zorg kon worden verleend voor onze Zwollenaren", stelt raadslid Johran Willegers. De VVD vindt dat in gevallen waar geen vertrouwen op verbetering bestaat, het dan ook goed is dat er een einde wordt gemaakt aan de samenwerking. "Er moet worden ingegrepen wanneer er instellingen zijn die op verschillende wijzen slechte zorg leveren of gebruik maken van de kwetsbaarheid van mensen die zorg nodig hebben."

De fractie van de VVD heeft hierover nog de volgende vragen: 

  1. Heeft het college kennis genomen van het bericht 'Meesterwerk al twee jaar op de korrel'?

  2. Wat is de reden dat de gemeente het contract met Meesterwerk heeft opgezegd

  3. Wat is de reden dat het onderzoeksrapport niet openbaar gemaakt wordt?

  4. Wat zijn de gevolgen voor de 60 cliënten van Meesterwerk; in welke mate en op welke wijze zijn zij gedupeerd door Meesterwerk?

  5. Kan het College aangeven wat de reden is van het tijdsbestek tussen het bekend worden van de conclusies en het besluit de samenwerking te stoppen?

  6. Is het College bereid om na te gaan of naast de 60 gedupeerde cliënten, ook eerdere cliënten zijn gedupeerd door Meesterwerk?

  7. Zijn er in de tijd dat er A) onderzoek werd gedaan, en B) de resultaten bekend waren nog cliënten naar Meesterwerk doorverwezen?

  8. Is het college met de VVD van mening dat een zwarte lijst duidelijkheid moet geven aan zorgcliënten over de kwaliteit van aanbieders?

  9. Worden er juridische stappen ondernomen naar aanleiding van de zorgverlening van Meesterwerk?