Duurzaamheidsagenda Zwolle moet MKB-vriendelijker

Door Johran Willegers op 21-08-2015

De gemeente Zwolle wil voortaan alleen nog maar opdrachten verstrekken aan ondernemers die voertuigen gebruiken die rijden op hernieuwbare grondstoffen. Onterecht vindt de VVD. Daarom wil de fractie maandag in de raadsvergadering dit voornemen schrappen uit de Duurzame Agenda van de stad. Hier wordt een amendement voor ingediend.

Zwolle wil de MKB-vriendelijkste stad van Nederland zijn. Daar past niet bij dat ondernemers gedwongen worden met bepaalde voertuigen te rijden. Veel kleine en startende ondernemers hebben niet de middelen om een duurzaam wagenpark aan te schaffen. Terwijl dat juist ook de ondernemers zijn die mooie opdrachten verdienen om hun zaak uit te bouwen.

Aanstaande maandag wordt gestemd over de Duurzame Agenda voor Zwolle. Een visie met een aantal goede ambities. Maar het doel dat de bedrijfsauto’s van bedrijven en organisaties die in opdracht van de gemeente werken, rijden op hernieuwbare brandstoffen, slaat de plank mis.

“Een open houding naar het MKB is vitaal voor Zwolle,” zegt raadslid Johran Willegers. “We moeten het ondernemen aan ondernemers zelf overlaten en hen niet met een moreel vingertje tegemoet treden. Voorkeur geven aan een ondernemer om het enkele feit dat iemand duurzame vervoersmiddelen gebruikt, is een slecht signaal.”