Directe opheldering over hoogte OZB

5474211395_8fd5618d0e_b.jpg

Door Johran Willegers op 11-01-2015

De VVD vraagt om snelle opheldering over de hoogte van de OZB. In de Stentor van 6 januari viel te lezen dat de OZB 2.6 procent zou stijgen, maar de gemeenteraad heeft slechts toestemming gegeven voor een verhoging van 1.3 procent van de belasting. De VVD wil de OZB zo laag mogelijk houden zal de wethouder in de gemeenteraadsvergadering van 12 januari verzoeken om duidelijkheid te bieden.

De VVD gaat er vanuit dat de Stentor een fout in haar berekening heeft gemaakt en de OZB zoals afgesproken met 1.3 procent wordt gecorrigeerd. Om hier zeker van te zijn stelt fractievoorzitter Aly van der Vegte de volgende vragen:

 

  1. Deelt het College de mening van de VVD dat er een onjuiste berichtgeving van de OZB indexering in 2015 in Zwolle is geplaatst?
  2. Indien ja, waarom heeft het College hier geen rectificatie op plaats laten vinden?
  3. Indien nee, wanneer zijn de afspraken veranderd?

 

“Het is onze taak om minder geld uit te geven, niet om meer geld binnen te halen,” zegt Van der Vegte. “Hoge lokale lasten zijn precies het tegenovergestelde van wat nodig is in onze stad. Wat nodig is zijn inwoners die hun geld kunnen investeren in de economie in plaats van belastingen.”