Aftrap campagne met Mark Rutte

VVD-Overijssel_campagne_7-maart_aftrap_Mark-Rutte.jpg

Door Monique Bakker op 09-03-2015

Afgelopen weken is door verschillende VVD-leden, van verschillende VVD-afdelingen in de regio, een bijdrage geleverd aan de campagne. Aan zichtbaarheid geen gebrek. Wie nu nog niet weet dat ‘Overijssel wel wat peper kan gebruiken’ is hoogstwaarschijnlijk een aantal weken op vakantie geweest …

De VVD houdt koers

“De regio Zwolle doet het goed.” Een zin die ik de afgelopen periode regelmatig, en met trots, heb uitgesproken. We doen het in economisch opzicht inderdaad goed. Maar waar ik persoonlijk op doel is de campagne. De VVD-campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen in de regio Zwolle doet het heel goed! De posters hangen, het canvassen is gestart, de eerste interviews zijn gegeven: het is meer dan begonnen. De reacties die we ontvangen op straat, aan de deur en van ondernemers zijn over het algemeen positief. Dat is prachtig en betekent dat mensen zien hoe de VVD het land op koers heeft gebracht. Want dat staat buiten kijf. Het economisch herstel zet gestaag door. We groeien. Kansen doen zich voor en kansen worden gepakt. De export neemt toe en ondernemers investeren meer. En dát is belangrijk, want ondernemers maken de banen. De overheid faciliteert door een aantrekkelijk vestigingsklimaat, beperkte regelgeving en goede bereikbaarheid te organiseren. Zaak nu om koers te houden! Daar wil ik me na 18 maart vanuit de provincie hard voor maken. Tot die tijd gaat al mijn energie naar de VVD-campagne.

7 maart: Mark Rutte trapt de campagne af

Want er gaat nogal wat energie in die campagne zitten. Alleen maar positieve energie overigens, zoals op zaterdag 7 maart. Hét hoogtepunt tot nu toe van de campagne voor de VVD Overijssel: de aftrap van de Provinciale Statenverkiezingen van Overijssel. Mijn dag startte in Staphorst, waar mede-kandidaat Gert Brommer en ik minister Ivo Opstelten mochten ontvangen. In een authentieke boerderij, waar nu Restaurant Stien – nog zo’n succesverhaal van een ondernemer die buiten de kaders denkt en durft te investeren – is gevestigd, is met minister Opstelten gesproken over veiligheid. Vervolgens door naar Zwolle voor de officiële aftrap met Mark Rutte, staatssecretaris Sander Dekker, Ivo Opstelten, oud-burgemeester Loek Hermans, Overijssels kamerlid Malik Azmani en onze lijsttrekker Monique van Haaf. Een prachtige middag met een heel warm welkom door onze gastheren van City-Post, energieke ‘site-visits’ bij een aantal ondernemers en heel veel enthousiaste VVD’ers.

VVD-Overijssel_campagne_7-maart_City-Post_Spoorzone.jpg    VVD-Overijssel_campagne_7-maart_VVDers.jpg

Zwolle: het 2e spoorknooppunt van Nederland

Positieve energie alom! Toch ging het vooral om de inhoud: hoe bereik je maximaal resultaat? Door vanuit alle overheidslagen gezamenlijk te investeren. De Spoorzone geldt als goed voorbeeld. City-Post, dat midden in de Spoorzone staat, was daarom niet voor niets de logische locatie voor onze campagne-aftrap. Gezamenlijke inspanningen hebben van Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland gemaakt. Daarmee is Zwolle van vitaal belang geworden. Niet alleen voor de stad zelf, maar voor de regio én voor de provincie Overijssel. Misschien zelfs wel voor het land? Knooppunt Zwolle valt op door haar bereikbaarheid, wat weer een positieve impuls geeft aan leefbaarheid, economie en werkgelegenheid in de brede regio. Oprecht een poortfunctie van en naar Noord, Oost, Zuid en West. Om deze Overijsselse parel blijvend onder de Haagse aandacht te houden, heb ik Mark Rutte het pamflet ‘De koers van Zwolle’ overhandigd. Want niet alleen nu, maar ook in de toekomst zijn gezamenlijke inspanningen nodig om maximaal rendement te realiseren. We zijn op koers. Om koers te houden heeft de VVD, in verschillende overheidslagen, elkaar nodig!

VVD-Overijssel_campagne_7-maart_pamflet_De-koers-van-Zwolle.jpg 

Ik ben ervan overtuigd dat we met het enthousiasme, de energie en onze goede inhoudelijke boodschap een mooi resultaat halen op 18 maart! Voor nu veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. We gaan elkaar ongetwijfeld zien.

Hartelijke groet,

Regien Courtz