Vragen over verzet gemeenten bij uitvoering wet ‘Geen Nederlands, geen bijstand’

27 nov. 2015 19:00
Vragen van de VVD of de gemeente Zwolle de taaleis voor de bijstand goed uitvoert.
Meer

Uw paspoort thuisbezorgd: VVD-wens in vervulling

26 nov. 2015 17:13
Reisdocumenten kunnen in Zwolle binnenkort worden thuisbezorgd, naar wens van de VVD.

Begroting 2016: Een sterke en optimistische basis voor een onzekere toekomst

13 nov. 2015 12:53
De VVD Zwolle stemt in met de begroting 2016, maar heeft enkele belangrijke aandachtspunten als de OZB en gastvrij parkeren.
Meer

Meer aandacht om groene inrichting Stadshagen te verbeteren

29 okt. 2015 16:23
Door een motie van de VVD Zwolle krijgt Stadshagen meer kans het groen in hun wijk te verbeteren.
Meer

College en binnenstad ondernemers moeten snel weer door één deur kunnen

27 okt. 2015 13:18
De VVD Zwolle baalt van de onenigheid tussen CityCentrum en gemeente.
Meer

Gemeente moet leren van kostenoverschrijdingen verhuizing Bibliotheek; afspraken met Zara en Stadkamer blijven overeind staan

8 okt. 2015 21:39
Gemeente moet leren van kostenoverschrijdingen verhuizing Bibliotheek Zwolle.
Meer

Supermarktopenstelling op zondag wordt vervroegd geëvalueerd

3 okt. 2015 03:34
Supermarktopenstelling Zwolle op zondag wordt vervroegd geëvalueerd.
Meer

Redeneer vanuit werkgever bij inclusieve arbeidsmarkt

1 sep. 2015 18:29
De VVD Zwolle pleit voor een visie vanuit de werkgever in het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt.

Duurzaamheidsagenda Zwolle moet MKB-vriendelijker

21 aug. 2015 19:27
De gemeente wil voortaan alleen nog maar opdrachten verstrekken aan ondernemers die duurzame voertuigen gebruiken. Onterecht vindt de VVD. Daarom wil de fractie maandag in de raadsvergadering dit voornemen schrappen uit de Duurzame Agenda.

Opening Statenjaar op 4 sep

18 aug. 2015 17:55
Meer

VVD fracties in gemeenten en provincies bevragen colleges over misgelopen subsidieaanvraag

31 jul. 2015 16:00
‘Port of Zwolle ziet 56 miljoen ontglippen’, kopte De Stentor op 28 juli jl. naar aanleiding van de afgewezen subsidieaanvraag van de aan het IJsselmeer gelegen provincies en gemeenten bij de Europese Unie. De subsidie zou bedoeld zijn voor verbreding van de Kornwerderzandsluizen in de Afsluitdijk. Hierover stellen de VVD-fracties in de gemeenteraden van Zwolle, Kampen, Meppel en de VVD in de Provinciale Staten van Overijssel en Drenthe hun colleges schriftelijke vragen.
Meer

Zwolse politiek wenst vrije horecasluitingstijden

11 jul. 2015 09:00
Zwolle wil dat horeca eigen openingstijden bepaalt.
Meer

Haal duurzaamheid uit subsidiehokje en kijk naar economische innovatie

23 jun. 2015 22:25
De gemeenteraad bespreekt de Duurzame Agenda. Wat de VVD betreft wordt duurzaamheid uit het belastinggeld subsidiehokje gehaald en moeten we meer kijken hoe dit in balans te brengen is met economische vooruitgang.
Meer

Perspectiefnota: trots op alle Zwollenaren die werk vonden, ligt nog grotere ambitie

8 jun. 2015 23:11
Zwolle is een sterke stad en kan dat alleen maar blijven als we ons dynamisch en vernieuwend blijven inzetten, maar ook de hand op de knip kunnen houden. Dat is de kern van de bijdrage die fractievoorzitter Aly van der Vegte maandag hield bij de behandeling van de Perspectiefnota (PPN).

Jaarstukken: Tevreden VVD-fractie over financiële terugblik en monitoring

8 jun. 2015 18:18
De VVD fractie is tevreden over het jaarverslag, de beleidsrapportage en de meerjarige prognose vastgoed (MPV).
Meer

Uitgeprocedeerden terug naar land van herkomst, niet in uitzichtloze opvang

1 mei 2015 17:20
VVD Zwolle: Vreemdelingen terug naar land van herkomst, niet in uitzichtloze opvang.
Meer

Voorkom dat busbrug Zwolse graffiti-kolos wordt

30 mrt. 2015 12:42
Het college moet fors inzetten om er voor te zorgen dat de busbrug die over het spoor gebouwd gaat worden graffiti-vrij blijft. Een motie van de VVD Zwolle roept daar maandagavond tot op.
Meer

Malafide zorgaanbieders op zwarte lijst

25 mrt. 2015 14:49
Bij de aanpak van zwerfjongeren wil de VVD Zwolle een zwarte lijst waarop zorgaanbieders die bekendstaan als frauduleus. Zo kunnen PGB-houders geïnformeerd bepalen waar zij hun zorg inkopen.

Kiezers bedankt!

23 mrt. 2015 13:37
Alle VVD kiezers bedankt voor uw vertrouwen! Komende 4 jaar zet de VVD Overijssel, en vanuit Zwolle Regien Courtz, zich weer met veel plezier voor u in.

In Zwolle: Geen Nederlands, geen bijstand

17 mrt. 2015 20:03
De VVD Zwolle stelt vragen over de invoering van de wet 'Geen Nederlands, geen bijstand'.