Thom van Campen

Nr1_Thom-van-Campen_VVD-Zwolle_GR2018.png

Mail: thomvcampen@gmail.com
Telefoon: 

 

1. Wat is je naam?

Thom van Campen.

 

2. Waar woon je?

 

De binnenstad.

 

3. Welke portefeuilles heb je?

 

Economie & bedrijventerreinen, openbare orde & veiligheid, toezicht & handhaving.

 

4. Wat doe je in het dagelijks leven? 

 

Politiek adviseur, Staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

 

5. Waarom de VVD?

 

Nederland is het allermooiste land van de wereld. We leven hier in vrijheid en veiligheid, hebben de beste zorg en het beste onderwijs. In Nederland mag je zijn wie je bent: man of vrouw, jong of oud, homo of hetero, of je hier nu geboren bent, of later bent komen wonen. Alleen zijn die welvaart, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend. Daar moeten we voor blijven vechten. Het vraagt een verantwoordelijkheid van mensen zelf om Nederland dat mooiste land ter wereld te houden. Om te zorgen dat we in vrijheid en veiligheid kunnen blijven leven. Die waarden koestert de VVD. 

 

6. Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

 

7. Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

 

De eerste zondag nadat de gemeenteraad besloot de winkelopening op zondag vrij te geven en winkeliers en Zwollenaren zelf de keuze kregen om wel of niet te winkelen op zondag. Voor de een is zondagsrust een boek lezen, thuis op de bank en voor de ander een middagje shoppen in onze mooie binnenstad. Ik vind het fantastisch dat we dat mogelijk hebben kunnen maken in Zwolle!

 

8. Waar krijg je vaak complimenten over?

 

Politiek is serieus, veel lezen en lang vergaderen. Maar we moeten de sfeer er wel in houden. Wat is er immers mooier dan samen bouwen aan je eigen stad! Een beetje humor in de politiek brengen doe ik graag. Ik hoor wel eens dat dat wordt gewaardeerd.