Johran Willegers

Johran site.jpeg

Mail: jwillegers@vvdzwolle.nl 
Telefoon: 06 3073 5210

1. Wat is je naam?

Johran Willegers.
 
2. Waar woon je?
 
In onze mooie binnenstad, vlakbij de Sassenpoort.
 
3. Welke portefeuilles heb je?
 
Economie & Innovatie, Mobiliteit, Emancipatie, Binnenstad en Stadshagen.
 
4. Wat doe je in het dagelijks leven?
 
Ik werk bij Bouwend Nederland als Adviseur Markt & Overheid. Het meest geniet ik ervan om (voor vrienden) lekker te koken.
 
5. Waarom de VVD?
 
Ik geloof dat als je mensen de kansen en vrijheden geeft om wat van hun leven te maken, dat je dan de deur open zet voor fantastische ontwikkelingen, dat mensen hier zelf beter van worden en dat je daarmee jouw omgeving stap voor stap een stukje mooier maakt.
 
6. Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

It is common sense to take a method and try it. If it fails, admit it frankly and try another. But above all, try something. - Franklin Delano Roosevelt. 'FDR' loodste zijn land door de diepste economische crisis ooit en een Wereldoorlog die op vele vlakken uniek was. "Above all, try something" betekent voor mij dat je elk goed idee of iedere ambitie wel kunt bestoken met problemen, maar dat je juist de kansen moet pakken en de moed dient te tonen om iets nieuws te doen en zo bij te dragen aan jouw omgeving.

7. Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

Het zijn eigenlijk juist de alledaagse dingen waar ik het meest trots op ben. Zo heeft de VVD al jarenlang aandacht gevraagd voor de verkeerschaos in Stadshagen waar je als inwoner elke dag weer mee te maken hebt. Deze periode hebben we eindelijk gerealiseerd dat er echt wat gaat gebeuren. Ik ben blij dat ik nu als woordvoerder op dit onderwerp deze lange wens weer kon agenderen en dat we echt wat gaan doen.
 
8. Waar krijg je vaak complimenten over?
 
Mensen zijn vaak verrast over hoe snel je als Zwollenaar met raadsleden in contact komt. Het doet me goed als mensen daar hun waardering voor uitspreken, maar het is voor mij eigenlijk doodnormaal. Sterker nog, je kunt als raadslid alleen je werk goed doen als dat gebeurt. Als je ergens tegenaan loopt, mail me dus!