Monique Bakker

Monique site.jpeg

Mail: fractie@vvdzwolle.nl
Adres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle t.a.v. VVD Fractie
Telefoon: 06-31 66 53 92

1. Wat is je naam?
 
Monique Bakker.
 
2. Waar woon je?
 
Zwolle Zuid.
 
3. Welke portefeuilles heb je?
 
Onderwijs en studentzaken, Armoede en schulden, Gezondheidsbeleid/GGD, Regionale samenwerking en Dienstverlening.
 
4. Wat doe je in het dagelijks leven? (werk & hobby's)
 
Ik werk als jurist bij de rechtbank en in mijn vrije tijd kook ik graag (het liefst met producten uit mijn eigen tuin). Ook vind ik het heerlijk om met een serie op de bank te zitten of een spelletje te doen met vrienden.
 
5. Waarom de VVD?
 
Ik ben ervan overtuigd dat mensen het in zich hebben om hun leven zelfstandig in te richten, zonder teveel bemoeienis van de overheid. De overheid moet ervoor garant staan dat iedereen die vrijheden optimaal en veilig kan benutten. Gewoon jezelf kunnen zijn. Daar zet ik mij graag voor in!
Bovendien is het een ontzettend gezellige club mensen met een gezonde dosis humor en nuchterheid. Ik voel me daar thuis bij.
 
6. Wat vind je het mooiste citaat en waarom?
 
"Intuïtie heeft altijd het beste met je voor". Ik heb het voor het eerst gehoord in een serie ('Revenge', echt een aanrader) en het herinnert me eraan dat ik altijd moet doen wat op dat moment goed voelt.  
 
7. Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?
 
Mijn politieke carriere is pas net gestart, maar de campagnes die ik de afgelopen 3 jaar heb gevoerd vond ik werkelijk geweldig. Zoveel fantastische mensen die zich met zoveel lol en enthousiasme inzetten voor een gezamenlijk doel is echt inspirerend.
 
8. Waar krijg je vaak complimenten over?
 
Mijn enthousiasme en energie.