René de Heer

Nr10_Rene-de-Heer_VVD-Zwolle_GR2018.png
René de Heer is als locoburgemeester de eerste plaatsvervanger van de burgemeester.

 

Mail: re.de.heer@zwolle.nl

Adres: Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Telefoon: 14038

 

1. Wat is je naam?

René de Heer.

2. Waar woon je?

Assendorp.

3. Welke portefeuilles heb je?

Ik ben Wethouder economie, arbeidsmarkt, middelbaar en hoger onderwijs, sport en vastgoed. Daarnaast ben ik locoburgemeester.

4. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben wethouder in de gemeente Zwolle en in mijn vrije tijd hou ik van koken en lezen.

5. Waarom de VVD?

De VVD is de partij waar vrijheid en eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Dat vind ik hele mooie waardevolle uitgangspunten. 

6. Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

Alleen reis je sneller, samen kom je verder. Omdat iedereen wel eens het idee heeft om iets alleen te doen in de hoop dat je dan sneller klaar bent. Maar je komt veel verder als je gebruik maakt van elkaars talenten door samen te werken.

7. Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

Elke dag is bijzonder. De ene dag feliciteer je een echtpaar dat al 60 jaar getrouwd is, de andere dag verkoop je heel veel grond voor de vestiging van een groot bedrijf. Maar ik werd echt geraakt toen de monteur van de slimme meter bij mij aan de deur kwam. Hij had via een arbeidsmarkttraject van Enexis, Landstede en de gemeente een nieuwe baan nadat hij enkele jaren in de bijstand had gezeten. De monteur was zo blij met zijn baan. Dan zie je dat plannen echt werken en mensen er echt iets aan hebben. Dat vind ik zo mooi aan werken voor de stad. Het kan heel waardevol zijn voor de mensen die er wonen.

8. Waar krijg je vaak complimenten over?

Over mijn grote brede lach.