Niels Tol

10_Zwolse-VVD_Niels-Tol_GR2022.png

 


   Functie: Raadslid
   Geboortedatum: 23-4-1998
   Hier woon ik: Diezerpoort (Het Noorden)
   Sociale media: Facebook, Twitter en LinkedIn.    
 

 

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben student Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht. Naast mijn studie werk ik voor ProDemos, waarbij ik gastlessen geef op middelbare scholen en mbo’s over onze democratie en rechtsstaat. Ook ben ik actief als trainer bij de JOVD. In mijn vrije tijd vind je mij vaak terug op een van de terrassen in onze binnenstad. 

Waarom de VVD?

Ik geloof dat je als mens heel veel kunt bereiken. Daarom moeten we zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen en jezelf kunt ontwikkelen. De overheid kan je een steuntje in de rug geven, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Deze visie vind ik het meeste terug bij de VVD. 

Beschrijf jezelf in drie woorden:

Betrokken, open, Bourgondiër

Waarom wil jij je inzetten voor Zwolle?

Om twee redenen. Ten eerste vind ik het enorm belangrijk dat iedereen meedoet in onze samenleving. Het moet niet uitmaken welke achtergrond, beperking of leeftijd je hebt. Ik merk dat jongeren op dit moment te weinig betrokken zijn bij de politiek en daar wil ik verandering in brengen. Daarnaast wil ik strijden voor de vrijheid om zelf iets van je leven te maken. Ik geloof namelijk dat je bijna alles kunt bereiken wat je wilt, zolang je hard werkt en een beetje geluk hebt. 

Wat is je favoriete plek in Zwolle?

Onze stadsgrachten