Charell van Rooy

6_Zwolse-VVD_Charell-van-Rooij_GR2022.png

   

 

   Functie: Burgerraadslid   
   Geboortedatum: 15-9-1988
   Hier woon ik: Assendorp (Hanzeland)
   Sociale media: Twitter   

 

 

Portefeuille

  • Emancipatie (incl. LHBTI)
  • Integratie & inburgering
  • WMO (incl. seniorenbeleid)
  • Hanzeland
  • Holtenbroek

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben promovendus aan Cardiff University. Voordat ik aan mijn PhD begon heb ik Nederlands Recht gestudeerd in Groningen, afgerond met een Master in Staats-en Bestuursrecht. Daarna ben ik naar Cardiff vertrokken en heb ik daar mijn Master European Law & Governance gedaan. Momenteel ben ik mijn PhD aan het afronden. Na het indienen van mijn proefschrift verlaat ik de academische wereld en ga ik via een detacheringsbureau aan de slag als jurist in de publieke sector.

Waarom de VVD?

De VVD is voor mij de partij die staat voor vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. In het leven vind ik het heel belangrijk dat je kijkt naar wat kan. De overheid staat hierbij ten dienste aan de burger en ondersteunt waar nodig, maar het is uiteindelijk aan een ieder om wat van het leven te maken. Bij tegenslagen is het belangrijk dat je weer opstaat, kijkt naar wat mogelijk is en je daar in vrijheid naar kan streven.

Beschrijf jezelf in drie woorden:

Gedreven, flexibel en veerkrachtig

Waarom wil jij je inzetten voor Zwolle?

Als geboren en getogen Zwollenaar, lijkt mij niets mooier dan iets te kunnen betekenen voor de inwoners van onze stad.

Wat is je favoriete plek in Zwolle?

De Zwolse Grachten. Specifiek, als je vanaf het station naar het centrum loopt, kom je uit op een prachtige plek voor de fontein.