Jolanda Oosterhof-Kok

Nr4_Jolanda-Oosterhof-Kok_VVD-Zwolle_GR2018.png

JOLANDA IS MET ZWANGERSCHAPSVERLOF TOT 2 DECEMBER 2019. SCHELTO BUS NEEMT TOT DIE TIJD VOOR JOLANDA WAAR.

Mail: j.n.m.kok@hotmail.com
Telefoon: 06-29 07 65 60


1. Wat is je naam?

Jolanda Kok.

2. Waar woon je?

Kamperpoort.

3. Welke portefeuilles heb je?

Sport, Beheer Openbare Ruimte, Studentzaken, Doelgroepenbeleid en emancipatie, kunst, cultuur(historie) en subsidiebeleid, onderwijs en gerelateerd arbeidsmarktbeleid, grootschalig groen, recreatie en milieu.

4. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als buurtwerker bij Travers Welzijn en volg de deeltijdstudie Social work bij Windesheim waarbij ik me kan specialiseren in Welzijn en Samenleving, Jeugd of Zorg.  Mijn werk is ook in belangrijke mate mijn hobby. Ik ben een mensen-mensen die graag onder de mensen is.

5. Waarom de VVD?

Dat zit hem in de missie van de VVD van een Nederland waar mensen de ruimte krijgen. De ruimte om iets buitengewoons te maken van hun leven. Om het leven niet zomaar voorbij te laten gaan, maar het juist met toewijding te leven. En dan niet alleen de happy few maar ook en wat mij betreft vooral de mensen die het minder getroffen hebben. En dan niet door ze afhankelijk te maken van de overheid maar hen te helpen op eigen benen te staan en de achterstand en armoede te ontstijgen.

6. Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

Dat is een citaat van mijn ouders waar ik mee ben opgegroeid: “Je hoeft geen reden te hebben om iets voor iemand te doen”. Ik vind dat het mooiste citaat omdat ik ermee ben opgegroeid en omdat het mijn leven makkelijker en boeiender maakt. Ik hoef geen reden te hebben om voor iemand iets te doen dus kom ik veel makkelijker tot dingen waar ik zelf nooit op was gekomen.

7. Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

Niet zozeer politiek maar wel het meest bijzondere in mijn eerste raadsperiode, is dat ik binnenkort met mijn partner een kind krijg. Het politiek meest bijzonder in mijn politieke carrière tot nu toe vind ik de keren waarop ik merkte dat anderen een idee van mij overnemen en niet ik maar zij er over in debat of mee aan de slag gaan.

8. Waar krijg je vaak complimenten over?

Ik denk dat mijn kracht vooral zit in waarnemen-denken-doen. Ik heb vooral lol in het organiseren van de uitvoering en dan vanuit de coulissen genieten als het loopt zoals ik bedacht heb. De complimenten gaan dan niet naar mij maar naar de mensen die voor het voetlicht staan.